Friday, September 21, 2012

pakwe baru ^_^


akhir-akhir ini agak ketandusan idea untuk "update" blog..malah tak buka pun..kalau buka pun sekadar follow balik visitor je ..."mood" untuk ber"blogging" sudah terbang entah ke mana...

tetapi alhamdulillah ini juga merupakan entry yg pertama dengan en.MBP saya...hehe..tiba masanya untuk mengucapkan SELAMAT TINGGAL kepada windows.....dan SELAMAT DATANG kepada OS...
^_^..its my first time using it..seyes...sgt bes..sgt selesa..sgt mudah!..jakun tak pernah guna..haha..
oleh kerana ini adalah kali pertama..maka saya sangatlah tidak tahu tentang ia..saya BUDAK baru belajar..haha...sekadar tahu sikit2 jep melalui pembacaan...sebelum ni kan kalau beli laptop vaio ..acer..ke kn ad package windows sekali dengan microsoft office...manalah tau...dya belum ada apa2.....^_^ betapa teruknya rasa..
dengan cuak nya ,segera meminta pertolongan en.google....google punya google ..rupa2nya mac boleh juga menggunakan iwork...dya ad page ,dll....mcm mcrosoft jgk..cma lain sikit...and ofcoz kena beli la..bole purchase dkt apps store...ttp saya msh tidak berpuas hati...
dh cuba tanya pd sorg kawan jgk ...then cuba "search" lagi...jumpa dekat apple store..ada microsoft office home&student for mac...juga kena beli..haha.... for 1 user...rm480...beli on9 kena bayar guna visa...oleh kerana tak mahu mengacau visa abah..makanya cuba contact switch utk tanya...alhamdulillah ...in stock...dan naseb baik lah jugak..switch store berdekatan pun ada...dkt sunway carnival mall....finally i decide to use microsoft ..sbb dh biasa...huhu...



microsoft word 2011...


power point...
antara template utk power point project...

arini pegi sunway carnival..celebrate birthday mama... 41st birthday....sambil tu singgah switch tu la..beli microsoft ...alang2 dh smpai situ...cari hardcase sekali..almaklum lah..awa kn ganas...nnt x lama dh calar ..hehe...aura "pink"tidak akan pernah pudar....hehe...



ermm..kesimpulan tuk entry kali ini..tidak kira apa yang datang dalam hidup..jangan lupa mengucapkan syukur pada Allah..semua yang kita miliki adalah pinjaman dariNYA..bila-bila masa sahaja Allah boleh tarik semula...bukan selamanya akan terus menongkat dunia..kematian akan menjelma jua...
bila tiba saatnya nanti..bekalan amalan sepanjangan hidup didunia yang akan dihitung..tika itu jualah kita akan mengharapkan syafaat dari junjungan mulia Rasulullah s.a.w untuk membantu kita...
hidup akan lebih indah apabila kita tahu menghargai..tidak kira apa yang sedang atau akan lalui..tetaplah bersangka baik pada Allah...carilah hikmah dalam setiap yang berlaku dalam hidup..jangan hanya terus mencipta alasan tanpa usaha untuk memajukan diri...
mari menjadi hamba...menjadi hamba yang bersyukur padaNYA..
ucapkan lah ALHAMDULILLAH...

^_^ with luv,
awa~

10 comments:

Asmieza As said...

Mac terbaik !! :D

CikMai said...

bestnya ada laptop apple. mai pakai acer zaman batu je, tu pun ehsan akak yg sedekah.huhu...takpe asalkan boleh guna.... kan... :)

Azzwaa said...

betul...yang penting boleh guna....
^_^

zOeY zAu YaH said...

bestnya awaa...

aimaniman said...

akak x pernah guna lain selain acer laptop ke notebook ke sumer acer sbb tu je yg akak tau.. kalau beli apple mac ni alamat jd gajah putih je le kot..

shu said...

shu penah pakai gateway je..dr zaman u tahan smpai sekarang..dh 5tahun..

Azzwaa said...

@zOeY zAu YaHheee....alhamdulillah ^_^

Azzwaa said...

@aimaniman
huhu...sy pun kekok jugak first time guna...tp bila dh biasa...ok dh ^_^

Azzwaa said...

@shu

ouhh..wahh tahan tu .....
awa ganas skit....laptop dlu2 smua dh uzur...huhu..

Fiza Suhaimi said...

wahhh.. untunglaa.. Mac memang terbaik! :D